01 mai, 2010

Pappaen med de store skoene

BOK: Pappaen med de store skoene

FORFATTER: Moni Nilsson

ÅR: 2010

SERIE: Bolle og Gordon

PASSER FOR: Fra 9 år

HANDLING: Bolle er 12 år og et halvt år og er ett lykkelig skilsmissebarn. For det er ikke så ille som mange tror å ha en mamma og en pappa i hvert sitt rekkehus ikke så langt fra hverandre. Bolle har en lillebror som heter Bento og en bestevenn som heter Gordon. Og så har hun en pappa med kjempestore føtter.
Gordon er bra, syns Bolle. Men litt rar og litt barnslig. Gordon bryr seg aldri om hva andre syns, og blir aldri flau for noe. Ikke en gang da han limer farmors krystallglass foran øynene for å prøve å se inn i en parallell verden. Gordon er forelsket i Bolle, men Bolle tror ikke hun er forelsket i Gordon. Det pirrer i alle fall ikke slik som når hun tenker på Lino i klassen - Lino som tror han er noe. Men det er med Gordon hun driver med tungekyss-trening!

ANBEFALING: En morsom, varm og spennende bok om hverdagen til 12-årige Bolle etter foreldrenes skilsmisse. Selv om det er trist i begynnelsen, finner Bolle ut at det ikke er så verst å være skilsmissebarn. Det er mange fordeler - i alle fall når foreldrene ikke bor mer en tohundre og tjueto og et halvt skritt fra hverandre i akkurat like rekkehus, bare speilvendt. Ei bok til å kjenne seg igjen i og å bli litt flau av, kanskje...? Dette er første bok om Bolle og Gordon - gled deg til den neste.