01 desember, 2010

Olivia hjelper til med julen

BOK: Olivia hjelper til med julen

FORFATTER: Ian Falconer

ÅR: 2008

PASSER FOR: 3-9 år

HANDLING: Den lille grisungen Olivia gleder seg veldig til jul, men hun syns nok at tiden går litt seint. Det er lille julaften og familien har vært i butikker hele dagen for å gjøre de aller siste innkjøpene. Olivia er utslitt, men det er fortsatt mye å gjøre og Olivia er flink til å hjelpe til. Olivia er en ganske suveren liten frøken som gjør ting på SIN måte, og resultatet blir kanskje ikke alltid helt sånn som de voksne ønsker seg det.

Boka har nydelige illustrasjoner i gråtoner med innslag av julefargene rødt, grønt og litt gult. Tegningen lever sitt eget liv og er en liten opplevelse i seg selv.

ANBEFALING: Dette er en helt utrolig søt og morsom bok om den lille hjelpsomme grisen Olivia. Hun er til å spise opp. Her er det masse underfundig humor og situasjonskomikk. Det er nok mange småbarnsforeldre og barn som kjenner seg igjen i denne boka. Boka har en del utbrettsider som endrer historien når de åpnes. Boka anbefales varmt til alle som vil ha noe å kose seg med i en stresset førjulstid.