01 august, 2011

Vaffelhjarte

BOK: Vaffelhjarte

FORFATTER: Maria Parr

ÅR: 2005

PASSER FOR: Fra 9 år

HANDLING: Trille (som egentlig heter Theobald Rodrik) og bestevennen hans Lena Lid lever glade barndomsdager i den lille bygda Knert-Mathilde. Vi følger de to oppfinnsomme vennene gjennom et helt år. Det går ofte litt over styr - for de finner på mye spell, i beste Emil i Lønneberga-stil. Som da de leker Noas Ark og kua til onkel ramler i sjøen eller da de lager taubane mellom husene sine og Lena faller i hekken. Vi får høre om da de opptrer som gatemusikanter, leker andre verdenskrig og når de redder naboens hest fra slakteriet. Men innimellom alle spilloppene, forteller Trille om det triste som skjer - for alt er ikke bare idyll i Knert-Mathilde...

ANBEFALING: Dette er ei morsom, varm, trist, alvorlig og sprudlende bok som handler om å være bestevenn med en som du ikke er helt sikker på er bestevennen din tilbake, om en farfar som alltid er der, om nytteverdien av pappaer, om hjernerystelser, om flytting, om gamle hester og om det beste av alt: vaffelhjertene til tante-farmor. Og så handler det om døden.
Boka egner seg kjempegodt til høytlesning - barn og voksne kan kose seg sammen og le og gråte om hverandre. Anbefales på det varmeste!