26 juni, 2012

Dødelig kaos

BOK: Dødelig kaos

FORFATTER: Matt Dickinson

ÅR: 2012

PASSER FOR: 14-16 år

HANDLING: Dette er en spesiell bok som det nesten er umulig å gjengi handlingen i. Den ligner ikke på noe jeg har lest før. Her skjer det veldig mye, på mange steder, på en gang. Handlingen foregår i Storbritannia, Afrika, USA og på Himalaya. Boka har et stort persongalleri. Alle disse personene tar valg som har store konsekvenser langt utover egne liv. Vi vet at noen av dem skal dø, men vi vet ikke hvem.
Boka har 189 korte kapitler, hvert kapittel er på en til to sider, og vi veksler hele tiden mellom steder og møter nye personer. Likevel henger historien sammen på et vis. Hendelsene griper inn i hverandre og har konsekvenser for alle involverte. Den minste lille handling utløser en form for kjedereaksjon som påvirker alt som skjer, en sommefugleffekt.

ANBEFALING: Boka er nok litt rar i oppbyggingen, men den er rett og slett kjempespennende. Det er reine "pageturneren". Du suges inn i handlingen og drives videre i stort tempo. Spenningskurven skyter rett til værs og på slutten satt jeg og leste med hjertet i halsen. Lyst på en annerledes leseopplevelse? Prøv denne.