17 juli, 2012

Jenta som lette etter stillhet

BOK: Jenta som lette etter stillhet

FORFATTER: Klaus Hagerup

ÅR: 2012

PASSER FOR: Fra 12 år

HANDLING: Magdalena Mørk hater bråk. Det er så mye bråk overalt, både hjemme, på skolen og ute. Faren hennes elsker å sage og hamre. Moren ser på Tv hele dagen med lyden på topp. Broren spiller elektrisk gitar i et heavy metal-band, og øver masse. Hunden Baltasar uler. På skolen roper og skriker hele klassen dagen lang. Men verst er det utendørs - der er det biler og trikker og motorsykler og fly. Og aller verst er Damen med pressluftboret. Hun bråker så det rister langt inn i sjelen på Magdalena.
En dag orker hun ikke mer. Hun klatrer opp på stuebordet og roper STILLE! av all sin kraft.
Da skjer det noe merkelig. Damen med pressluftboret tar av seg hørselvernet og tar med seg Magdalena hjem til leiligheten sin på toppen av et høyhus. Der er det helt stille! Det er både rart og merkelig, syns Magdalena. Men det merkeligste av alt, er at hun møter Morten Moldau, klassens verste bråkmaker...

ANBEFALING: Dette er ei fortelling om hva støy, som vi omgir oss med dagen lang, gjør med folk - og om et fint vennskap. Boka er lettlest, med svært korte setninger, stor skrift og mye luft mellom linjene. Boka er utgitt med støtte av Leser søker bok, som gir ut lettles-bøker for ungdom og voksne.