21 august, 2013

Katakombens hemmelighet

BOK: Katakombens hemmelighet

FORFATTER: Tom Egeland

ÅR: 2013

PASSER FOR: Fra 12 år

HANDLING: Boken starter med at Robert og arkeologmoren gjør et oppsiktsvekkende funn  av et gammelt skrin ved Borgund stavkirke. Skrinet har risset inn tre gamle symboler og inneholder et trekantet smykke og et kart. Kartet fører dem til en hittil uoppdaget katakombe – en gammel gravplass i Roma. En kveld trosser Robert utgravingslederens advarsel og sniker seg ned i katakomben. Alene. Tror han.
Munkeordenen Domini Canes har lett etter amuletten Den hellige stjerne i hundrevis av år. Nå er de endelig på sporet. Jakten fører dem til Norge – og til Robert.
Roberts nysgjerrighet vikler ham stadig dypere inn i mysteriet, som har røtter 2000 år tilbake i tid. Det er ikke småtteri som står på spill; selve jordens undergang trues av det nye funnet.
Vil Robert finne sammenhengen før det er for sent?

ANBEFALING: Tom Egeland har tidligere skrevet flere gode spenningsbøker for voksne med temaene arkeologi, historie og mystiske tegn. Endelig kommer det en bok for ungdom rundt samme tematikken. Dette er en eksplosiv miks av gamle myter og historiske fakta som er dyktig skrudd sammen med fri fantasi til en skikkelig underholdende spenningsroman. Handlingen vekseler mellom skumle munkeordener, okkulte hendelser og hverdagsliv. Det fungerer veldig fint. Her er det også mulighet for å lære litt historie underveis ettersom vanskelige ord og begreper forklares i egne faktabokser. Men først og fremst er dette sinnssykt spennende!