24 januar, 2014

Ulvebror

Bok: Ulvebror

FORFATTER:  Michelle Paver

ÅR: 2005

PASSER FOR: Fra 11 år

HANDLING: Handlingen i denne boka er lagt til steinalderen. Torak lever alene sammen med faren sin uten å være tilknyttet en klan, som alle andre.
En dag kommer en enorm bjørn og dreper faren hans. Dermed er Torak alene i verden. Før faren dør sverger Torak at han skal nå fram til Verdensåndens fjell innen neste fullmåne, for å redde verden fra denne demonbesatte bjørnen. På  ferden får han hjelp av en foreldreløs liten ulvehvalp og ei jente fra Ravneklanen. Det blir ei ferd på liv og død. De blir truet av fremmede klanmedlemmer, de opplever sult og ekstrem kulde. Dessuten er bjørnen i hælene på dem hele tiden...

ANBEFALING: Dette er en utrolig spennende bok fra en tid fylt av myter og magi. Vi får et fint innblikk i hvordan det var å leve i steinalderen. Torak oppdager at han kan snakke og forstå ulvespråket, og skjønner at han er en utvalgt. Boka er første bind i en serie på 6, der vi følger Torak og Ulv i kampen mot de onde maktene. Har du lest den første, vil du garantert kaste deg over de neste bøkene i serien!