02 mai, 2014

Easy

BOK: Easy

FORFATTER: Tammara Webber

ÅR: 2013

PASSER FOR: fra 14 år

HANDLING: For Jaqueline blir ikke første året på college slik hun hadde tenkt. Kennedy, kjæresten hun har hatt i 3 år, slår opp med henne bare noen uker etter semester-start. Verden faller i grus for Jaqueline. Hun murer seg inne og går glipp av mange forelesninger. En venninne klarer å lokke henne med på Halloween-festen, og der blir hun overfalt av Buc, og nesten voldtatt. I siste liten blir hun reddet av Lucas, en av de kjekkeste guttene på college. Jaqueline velger å ikke anmelde hendelsen, men sliter veldig med ettervirkningene. Da en venninne blir voldtatt av den samme gutten en tid senere, går de til politiet.
Lucas er til god hjelp i denne perioden. Og etter hvert forelsker de seg hodestups i hverandre, men i og med at Luca er hjelpelærer, er det ikke helt stuerent at de er kjærester. Og Jaqueline oppdager etterhvert at Lucas bærer på en stor og tung hemmelighet. Kan kjærligheten overleve alle vanskelighetene?

ANBEFALING: Dette er en romantisk, spennende og realistisk kjærlighetshistorie fra college-miljø i USA, der spenningen holder til siste slutt. Hovedtema er kjærlighet og forelskelse, men vel så viktig er overgrep og voldtekt med det klare budskapet: voldtekt er aldri offerets skyld.