18 juli, 2014

Alex Dogboy

 BOK: Alex Dogboy

FORFATTER: Monica Zak

ÅR: 2005

PASSER FOR: Fra 12 år

HANDLING: Alex lever på gaten i hovedstaden, Tegucigalpa i Honduras. Han har selv valgt å bli et gatebarn, fordi han ikke holder ut å bo hos tante, der han er etterlatt av foreldrene som selv har flyttet til USA med de 4 eldre søsknene hans. Tanken på at mamma ikke ville ha ham er uutholdelig. Men livet på gata er tøft, og det blir slett ikke slik han hadde tenkt seg. En stund lever han på søppelfyllinga, han sulter, han fryser, han blir ranet, blir jaget av politiet, arrestert, mishandlet og forsøkt kidnappet av menneskesmuglere. Men - heldigvis - han møter også mye varme, vennskap  og medmenneskelighet.
Folk på gata hjelper hverandre. En dag finner han en lite, halvdød hundehvalp på søppelfyllinga og med det tar livet hans en ny vending, Hundene beskytter ham. Han blir Dogboy.

ANBEFALING: Dette er en sann historie om det brutale livet til gatebarna i Honduras. Virkelighetens Alex heter Nahin Samuel, og han lever sammen med hundene sine på gata i hovedstaden. Forfatteren har møtt Alex mange ganger, og derfor blir dette en svært levende og troverdig skildring. Fortellingen er brutal, rå og spennende, men fortalt med en varme som griper en langt inn i hjerterøttene. Vi vil så gjerne at det skal gå godt med Alex!