10 oktober, 2014

Mientologene

BOK: Mientologene

FORFATTER: Tom Kristensen

ÅR: 2014

PASSER FOR: Fra 12 år

HANDLING: Ved en tilfeldighet oppdager Live (14) og Eric (16) at det foregår skumle ting i et gamelt fraflyttet hus i Maridalen. Live har hørt rare lyder innenfra, og hun er sikker på at en kjendis frekventerer huset.
Hva er det som foregår? Nysgjerrige som de er, begynner de å spionere på huset. Faren til Eric driver firmaet World of spy-craft og Eric tjuvlåner masse spionutstyr som de intallerer både utenfor og inne i huset. Det viser seg at det er en religiøs sekt som holder til der - Mientologene. Ungdommer blir vervet på gaten i Oslo, blir tatt med til huset og blir hjernevasket til å tro at de har store problemer, for så å måtte betale store summer for å bli behandlet. Så en dag forsvinner Live...

ANBEFALING: Tom Kristensen har skrevet mange krim-bøker for voksne. Dette er hans første ungdoms-bok. Det er ingen tradisjonell mord- og oppklaringskrim, men heller en spion-thriller der tekniske dubeditter har tatt over for kniver og pistoler. Boka er spennende, har korte kapitler med cliffhangere - som gjør at du bare må lese videre.