15 september, 2010

Bare venner, altså!

BOK: Bare venner altså!

FORFATTER: Eva Susso

ÅR: 2010

PASSER FOR: 12-14 år

HANDLING: Maja er 13 år og går i 8. klasse. Hun er lillesøster til verdens teiteste tvillingbrødre. En av dem er kjæreste med en av Majas beste venninner. Det har Maja vanskelig for å godta for tvillingbroren hennes er ute etter henne hele tiden, og kritiserer alt hun gjør. Tenk om venninnen begynner å gjøre det samme? Men livet med kjærester er vanskelig også. Skolens kuleste gutt heter Kelly, og tenk at han har valgt å være sammen med Maja! Maja er veldig forelsket i Kelly. Likevel krangler hun mye med ham. Hvorfor skal han bestandig prate i mobil med kamerater når de er sammen?
Maja har alle tenåringers typiske problemstillinger hva angår venninner, venner, familie og kjærester. Sårbarheten og usikkerheten råder når man er midt mellom barn og voksen. Av og til er alt bare så vanskelig!
Maja er glad i å lese, men også å skrive selv. Så får hun idéen om å lage en lesesirkel. Men Kelly synes bøker er noe ordentlig jentetull. Gradvis merker Maja at både hun selv og forholdet til Kelly er i forandring. Dessuten går Maja med en liten forfatterspire i magen, og den har hun faktisk tenkt å gjøre noe med!

ANBEFALING: Dette er en typisk jentebok som handler om å finne seg selv blant venner, familie og kjærester når man er tenåring og ennå ikke helt voksen.