15 september, 2010

Leonora

BOK: Leonora

FORFATTER: June Sommer Strask

ÅR: 2010

SERIE: Ravnejuvets hemmelighet

Passer for: 12-16 år

HANDLING: 13 år gamle Ravna bor sammen med foreldrene sine og fire småsøsken på et båtverksted i småbyen Samasjøen, i en fjord nord i landet.Ravnas far er i perioder veldig syk uten at legene finner ut av hva som feiler han. Gamle historier forteller at en forbannelse hviler over verkstedet. Rundt byen ligger Gammelskogen, den er gjengrodd og vanskelig å finne fram i.Onkel Marenius har forbudt barna å gå inn i skogen. Der kan en nemlig møte på "de andre", sier han. En dag bestemmer likevel Ravna seg for å gå til en gammel grotte som skal ligge langt inn i Gammelskogen. Hun går seg vill og kommer til nabobygda Ervika, tror hun. Men egentlig har hun gått gjennom en magisk portal og kommet til Onstad i Huldreland. Der møter hun Leonora.

Leonora er en hulder, men Ravna vet det ikke. Huldrene har alltid kjent til menneskene, men menneskene har sluttet å tro på huldrene. De to jentene blir gode venner og sammen skal de bekjempe ondskapen som truer begge verdener.

Anbefaling: Liker du å lese om huldrer og gammel overtro? Liker du Fantasy-bøker der det oppstår vennskap mellom vanlige mennesker og de på den andre siden? Da er dette boken for deg. Fantasy for yngre lesere.