15 oktober, 2010

Løpe baklengs

BOK: Løpe baklengs

FORFATTER: Cecilie Treimo

ÅR: 2010

PASSER FOR: 9-12 år

HANDLING: Atle, 11 år og 3 måneder, er eldst av 3 søsken. Før bodde hele familien sammen. Om alt ikke var bare bra da heller, var de i hvertfall sammen. Moren til Atle har et alkoholproblem som hun prøver å skjule så godt hun kan. Faren hans har gitt opp samlivet, og flyttet til Trondheim. Atle savner ham svært. Hvorfor dro han bare, og hvorfor tar han aldri kontakt? Familiens problemer tynger Atle veldig, og han vet ikke hvordan han skal håndtere dem. Han føler seg utrolig ensom. Dessuten er han livredd damen fra barnevernet med de ekle skarre-r'ene.
Så blir han venn med Annelie i klassen. Hun har en narkoman mor, og bor hos faren sin. Men hun forteller en dag at hun skal flytte. Da orker ikke Atle mer. Han forteller Annelie om hvordan alt er hjemme, og at han vil prøve å finne igjen faren sin. Sammen begynner de å legge planer, og med ett tar Atles liv en helt ny retning. Han vet ikke helt hva han venter seg, men det som har sett så håpløst ut, kan det kanskje finnes en løsning på?
Og Annelie? Hun flytter. Men en vakker dag ringer hun.....

ANBEFALING: Dette er en historie om å ikke gi opp, selv om problemene tårner seg himmelhøyt, og man ikke har peiling på hvordan man skal løse dem. Den viser at vennskap er viktig når de voksne svikter, og livet blir vanskelig.