06 mars, 2012

Den hvite sjiraffen

BOK: Den hvite sjiraffen

FORFATTER: Lauren St. John

ÅR: 2008

PASSER FOR: Fra 9 år

HANDLING: Martine er 11 år gammel og bor i London da hun mister foreldrene sine i en brann. Hun blir sendt til Sør-Afrika for å bo hos mormoren sin, som hun aldri har møtt før. Mormoren driver et naturreservat, og er en brysk dame som ikke virker noe særlig glad for at Martine er kommet. Martine forstår ikke hvorfor bestemoren er så avvisende og hvorfor hun ikke får lov til å besøke naturreservatet. Hva er det mormoren skjuler? Og hva er det den gamle damen Grace snakker om, når hun forteller at Martine har en spesiell "gave" og er utvalgt?
En kveld Martine ser ut av vinduet, får hun øye på en hvit sjiraff. Alle sier at den ikke eksistrerer, men Martine skjønne ganske fort at det er et helt spesielt bånd mellom henne og sjiraffen, og at de har en oppgave å utføre. En oppgave som viser seg å bli både skummel og spennende.

ANBEFALING: Dette er en spennende bok fra et eksotisk og fasinerende land full av fremmede lyder, dufter og afrikansk magi. Vi kan følge Martines eventyr i Afrika gjennom flere bøker.