26 mars, 2012

Salamandergåten

BOK: Salamandergåten

FORFATTER: Jørn Lier Horst

ÅR: 2012

SERIE: Clue

PASSER FOR: 10-14 år

HANDLING: Cecilie Gaathe bor på Perlen pensjonat som faren hennes eier og driver, i idylliske Skutebukta. Sammen med vennene Leo og Une og hunden Egon oppdager hun at det bor noen skumle typer på pensjonatet. Har disse mennene noe med den døde mannen som Cecilia finner på stranden å gjøre? Politiet tror den døde mannen er skylt i land fra en havarert båt, men Cecilia og co. har en annen formening. I ekte Hardy-guttene-stil begynner de å snuse rundt og etterforske saken. Noe som slett ikke blir helt ufarlig.

ANBEFALING: Dette er første bok i en ny spenningsserie for barn. Serien heter Clue som er et engelsk ord for ledertråd, d.v.s et spor til å løse en gåte. Dessuten er Clue satt sammen av forbokstavene til de fire hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.
Handlingen er svært spennende - her er både skumle menn, gåtefulle personer, båtvrak, uanmeldte gjester, bunker med penger, salamandertatoveringer og pistoler. Det er umulig å legge boka fra seg! Salamandergåten bli løst, men et nytt mysterium bygger seg opp helt i slutten av boka, slik at det bare er å glede seg til neste bok....