21 august, 2012

Verdensredderne

BOK: Verdensredderne

FORFATTER: Simon Strange

ÅR: 2012

PASSER FOR: fra 14 år

HANDLING: 17 år gamle Emilie er ei helt vanlig jente fra beste vestkant i Oslo, som er opptatt av klær,moter og gutter. En dag hun er ute og shopper, får hun øye på en gutt som klistrer lapper på T-skjortene. På lappene står det: "Kos deg med T-skjorten. Slavene som sydde den gjorde det ikke. verdensredderne.blogspot.com". Slik blir hun kjent med Antonie, lederen av en ungdomsaksjonsgruppe som kaller seg Verdensredderne. De engasjerer seg i og aksjonerer mot urettferdighet, barnearbeid, dyremishandling og miljøvern.
Emilie blir med, og fra ganske uskyldige aksjoner i starten, utvikler det seg til å bli stadig mer avansert og risikabelt.
Parallelt med Emilies historie, får vi høre historien om 12 år gamle Reena fra Bangladesh, som arbeider på fabrikken der mange av klærne våre blir sydd.

ANBEFALING: Dette er ei spennende og engasjerende bok som skaper ettertanke! Boka er liten og lettforståelig og vil appelere til ungdom som vil "redde verden" og som har lyst til "å gjøre en forskjell". Samtidig er her også romantikk og sjalusidrama, og det viser at man på samme tid kan engasjere seg politisk og leve et vanlig spennende ungdomsliv med forelskelser og vennskap. Det er flott!