18 september, 2012

Diamant-jakten

BOK: Diamant-jakten

FORFATTER: Ingeborg Dybvig

ÅR: 2012

SERIE: Ego Spenning

PASSER FOR: 10-12 år

HANDLING: Dette er den fjerde boka med Clara som reiser verden rundt sammen med faren som jobber som fotograf. I denne boka er de i Paris. Claras far skal ta bilder til en bok om den kjente norske designeren Mons Meier. Allerede første dagen blir Clara kjent med en av Meiers assistenter, en 18 år gammel norsk gutt som heter Oskar. Det er meningen at Clara skal tilbringe dagene i Paris som turist sammen med tante Annie. Clara og tante Annie får komme på motevisningen som designerens gjester. Motevisningen holdes i et museum som heter Museè Rodin. Til motevisningen har Mons fått låne noen veldig gamle og verdifulle smykker av en gullsmed. Under motevisningen forsvinner noen av smykkene. Dermed våkner detektiven i Clara igjen. Hvem er det som har stjålet smykkene? Er det en av de ansatte hos motedesigneren eller er det motedesigneren selv? Hvem kan hun egentlig stole på? Heldigvis har hun Oskar, eller?

Bakerst i boka finner du også "Fakta om Paris", "10 ting å gjøre i Paris" og en liten ordliste med franske ord som er brukt i boka.

Bøkene om Clara har et avsluttende mysterium i hver bok og må ikke nødvendigvis leses i rekkefølge. De andre bøkene heter:
Mareritt i Venzia
Det forsvunne manuskriptet
Nobel-mysteriet

ANBEFALING: Likte du de andre bøkene om Clara? Da vil du sikkert like denne også. Har du ikke lest bøkene ? Da burde du gjøre det nå. Dette er en lettlest spenningsbok med en 13 år gammel jente i hovedrollen. Spenningskurven skyter rett til værs og på slutten er det hjertebankende spennende.