18 september, 2012

To blå hus

BOK: To blå hus

FORFATTER: Rut Teian

ÅR: 2012

PASSER FOR: fra 4 år

HANDLING: To blå hus bor langt mot nord ved foten av et fjell. De er naboer og veldig gode venner, og det ene huset gjentar ofte det det andre har sagt, slik gode venner ofte gjør. Av og til får de to husene besøk. Eller besøk og besøk - de farer som regel forbi i en stor fart. Som når 9 ullsokker kommer løpende forbi. "Hvor skal dere? sier det ene huset. Ja hvor skal dere? sier det andre. Vi skal løpe 60 meter med noen ullsokker fra nabobygda, svarer sokkene." Husene får tilbud om å være med, men de takker nei.
Ikke lenge etter får de besøk av 8 ballonger, deretter 2 gamle lenestoler, 3 teposer, 5 blyanter, og slik fortsetter det gjennom hele historien. De 2 husene vil ikke reise noen steder - de har det bra der de er.

ANBEFALING: Dette er en artig og orginal historie om to hus som kan snakke sammen. Teksten bobler over av fantasi og fortellerglede, og en fryder seg over alt det uventede som skjer. Det samme kan en si om illustrasjonene - de er ville og fargerike og underbygger teksten godt. Boka kan brukes som tellebok, men her kommer ikke tallene i riktig rekkefølge, som det pleier i slike type bøker, men hulter til bulter! Morsomt!