16 november, 2012

Sangen om en brukket nese

BOK: Sangen om en brukket nese

FORFATTER: Arne Svingen

ÅR: 2012

PASSER FOR: Fra 12 år

HANDLING: Bart er 13 år og bor i sosialbolig sammen med sin overvektige og alkoholiserte mor. Ingen av dem vet hvem faren er. Han har ingen venner, og i friminuttene står han sammen med dem som heller ikke har noen å stå sammen med. På fritida går han på boksing, fordi mamma vil at han skal være tøff. Men er nå sikkert at boksing er den beste måten å være tøff på? Bart har også en hemmelig hobby, som nesten ingen vet om. Og han er livredd for at noen skal oppdage det. Han elsker å synge opera, men for at ingen skal høre ham, synger han mest på do. Men så oppdager Ada i klassen at han kan synge, og plutselig vet hele skolen det. Ada kan nemlig ikke holde på hemmeligheter. Og så vil læreren at han skal synge på skole-avslutningen...

ANBEFALING: Dette er en trist, morsom og spennende fortelling om et usedvanlig trist tenåringsliv. Tross sitt begredelige liv, ser Bart det positive i det meste. Ingenting blir bedre av å være negativ, sier han. Og det finnes alltid håp - håp om at ting kan bli bedre.
Boka handler om å ikke være helt som andre, om fattigdom, om vennskap og ikke minst om å våge. Bart er en gutt man blir glad i, og som man inderlig håper det går bra for her i livet.