08 desember, 2012

Hekseboken

BOK: Hekseboken

FORFATTER: Jan Kjær

ÅR: 2012

SERIE: Link

PASSER FOR: 6-12 år

HANDLING: Mias farmor er nettopp død. Det var en ulykke, men ingen vet hva som hendte. Hun ble funnet i den andre enden av byen. Like før farmor døde fikk Mia et armbånd av henne. En dag hun har det på seg på skolen dukker slemme Nina opp. Da Mia trist og lei seg går hjem fra skolen den dagen møter hun en rar gammel dame. Damen påstår at farmor var en heks og at Mia også kan bli det, men at hun må velge om hun vil bli en hvit eller en svart heks. Da Mia har lært seg å trylle bestemmer hun seg for å ta hevn over slemme Nina. Men ting er ikke alltid slik som de ser ut.

Boka er laget i link-systemet, som er et lesesystem for barn utviklet av forfatteren. Systemet skiller seg ut ved en konkret forbindelse mellom tekst og tegninger som gjør at illustrasjonene skal gi optimal støtte for lesingen

ANBEFFALING: Dette er en lettlest og kanskje litt jentete tegneseriebok om hekser og magi. Den er både underholdende og spennende, illustrasjonene er i kjent mangastil og bruk av snakkebobler øker tegneseriepreget.