21 mars, 2014

Heksenes hevn

BOK: Heksenes hevn

FORFATTER: Joseph Delaney

ÅR: 2011

SERIE: Den siste lærling

PASSER FOR: Fra 12 år

HANDLING: 13 år gamle Thomas Ward er den sjuende sønn av en sjuende sønn. Det betyr at han er født med spesielle evner - han kan se og høre ting andre ikke kan. Dermed er hans skjebne bestemt:  han blir vokterens lærling. Vokteren er satt til å beskytte folk mot spøkelser, hekser og gjenferd. Til tross for dette er han en avskydd person i Grevskapet, og Thomas veit at det blir en ensom og farlig jobb. Vil han være modig og sterk nok?
Debuten blir tøff. Han blir satt på prøve etter prøve  - han må overnatte i et hjemsøkt hus, fordrive spøkelser, binde hekser til jorden og la gjenferd finne hvile. En jente med spisse sko blir hans skjebne...

ANBEFALING: Denne boka er så spennende at du vil ha problemer med å legge den fra deg. Det er en skikkelig grøsser og bør leses i dagslys! Forfatteren har hentet mye stoff fra gammel engelsk overtro og folklore. Boka er full av spøkelser, hekser , buver og gjenferd og om du ikke trodde på slike vesener fra før, vil du nok begynne å tvile etter å lest denne boka. Boka er den første i en serie på 10, men ikke alle er oversatt til norsk ennå.