26 juni, 2015

Ute av tiden

BOK: Ute av tiden

FORFATTER: Arne Berggren

ÅR: 2011

SERIE: Dauinger

PASSER FOR: Fra 12 år

HANDLING:  Steffen er 13 år og farter land og strand rundt med faren sin. Alltid nye steder. Ingen faste venner. Steffen drømmer om å leve et normalt liv. Faren vil ikke fortelle hva han driver med, men en dag Steffen spionerer på ham, oppdager han at faren kan snakke med de døde. Han er en spøkelsesjeger og jobber som frilans i den norske kirke.
Da de kommer til øya som er hjemsøkt av dauinger, oppdager Steffen at også han har evnen til å se og snakke med de døde. Han blir kjent med Rita og Tobias, begge døde. Det viser seg at øya er full av hvileløse gjenferd som ikke har funnet hvile og kommet seg over til den andre siden. Hvorfor? Steffen og Tobias prøver å finne en forklaring, og tror det henger sammen med Ritas forsvinning for 25 år siden. Ble hun drept og hvem tok i så fall livet av henne?

ANBEFALING: Dette er en skummel og spennende fortelling, en skikkelig grøsser. Boka inneholder både en mordgåte, en kjærlighetshistorie og en eksistensiell gåte. Det er en tankevekkende bok som tar opp spørsmål som forholdet mellom levende og døde, om det gode kontra det onde og om hva det vil si å være levende. Boka er den første i en serie kalt Dauinger. Den er filmet og sendt som serie på NRK i 2012