03 juli, 2015

Divergent

BOK: Divergent

FORFATTER: Veronica Roth

ÅR: 2014

SERIE: Divergent

PASSER FOR: Fra 14 år

HANDLING: Vi møter Beatrice Rice , som lever i et fremtidig Chicago.
Samfunnet er delt inn i 5 ulike fraksjoner, som dyrker frem ulike idealer. På 16-årsdagen må alle gjennom en test for å finne sin fraksjon. Testen viser deg hvilke fraksjon du er mest egnet til, men en må selv velge. For Beatrice blir valget svært vanskelig - det viser seg at hun har en del av alle fraksjoner i seg. Hun er dermed en Divergent. Dette må hun for all del holde skjult - de divergente blir nemlig utstøtt, og blir sett på som en trussel mot samfunnet og makthaverne.
Beatrice velger å slutte seg til de fryktløse. For å bli et fullverdig medlem av fraksjonen, må hun gjennom en rekke prøver og tester - den ene farligere enn den andre. Men Beatrice er tøff - hun er virkelig en fryktløs! Etter hvert skjønner hun at hun er fanget i et farlig spill, der makthaverne prøver å spille fraksjonene mot hverandre for selv å hevde sin makt. For Tris blir spillet stadig farligere idet makthaverne skjønner hvem hun er.

ANBEFALING: Dette er en spennende, rå og brutal dystopi, som samtidig er morsom, gripende og rørende. Man blir sugd inn i historien, og føler at man nesten er en del av dette dystopiske samfunnet.
Her er sterke jenter i en tøff verden, der det å skille seg ut er livsfarlig! , Men her er også plass til vennskap, samhold og forelskelse. Boka har en slutt som roper på en fortsettelse, og bok to er allerede kommet. Boka er også filmet.