11 august, 2009

I morgen skal vi sitte i solen

BOK: I morgen skal vi sitte i solen

FORFATTER: Brynjulf Jung Tjønn

ÅR: 2009

PASSER FOR: Fra 11 år


HANDLING: Dette er en litt trist, men likevel optimistisk historie om Oscar som har en mor som er psykiatrisk pasient. Hun klarer ikke være mamma for ham, men avviser ham, og ved en anledning har hun slått ham hardt fordi hun ikke greier å kontrollere sinnet sitt.
Mamma har vært til behandling, og skal komme hjem til Oscar og pappa. Oscar er veldig spent på hvordan dette skal gå. Pappa og han har det ellers så bra sammen når mamma ikke er der, og han har også et godt forhold til morfar. Men når mamma kommer hjem, blir stemningen i familien helt annerledes og vanskelig. Mange ting er vonde og triste for Oscar. Mammas reaksjoner er vanskelige å forstå, og Oscar er plaget av mareritt og triste tanker.
Men så kommer vendepunktet som gjør at mamma så vidt begynner å åpne seg for Oscar, og kanskje kan hun en gang bli som en mamma skal være igjen.

ANBEFALING: En litt trist og sår bok om barns tanker og reaksjoner på psykisk lidelse hos en av foreldrene. Men boka er også full av håp og tro på at mennesker som står hverandre nær, innerst inne vil hverandre det beste.

Boka har korte, greie kapitler og god skriftstørrelse.